NATURLIG HUDPLEIE – FÅ INGREDIENSER

By walle logo uten ring

FRI frakt over 1200,-

FRI FRAKT OVER 800 KR

Hvorfor Talg?

Hudpleie med fokus på få ingredienser

I Norge er bruk av talg i hudpleieprodukter fortsatt en uvant tanke for mange. Tilbakemeldinger fra kunder og etterspørselen etter produktene bekrefter en økende interesse for denne fantastiske ressursen. Talg er en glemt skatt når det kommer til hudpleie, og er derfor hovedingrediensen i alle våre produkter.

Hudpleie i dag fremstår mer komplisert enn vi tror det trenger å være. Lange lister med ingredienser vi ikke forstår gjør det vanskelig å ta gode valg for kroppen vår. Tradisjonelt sett har talg vært en godt utnyttet ressurs innen helse og velvære. Noen ganger er det enkle faktisk det beste.

Talg er den perfekte basen for vår hudpleieserie. Fordi talg er naturlig næringsrikt trenger vi kun få andre ingredienser for å skape den optimale pleie til huden. Det gjør våre produkter lett å forstå. 

 

Talg inneholder de fettløselige vitaminene A, D, E og K, pleier skadet hud og beskytter huden mot ytre påvirkning. Talg gir huden den næring den trenger for å reparere seg selv.  Fettsyresammensetning i talg ligner hudens egen fettsyreprofil. Talgbasert hudpleie absorberes derfor effektivt, trekker dypt inn, uten å tette porer. Talg fra dyr som er 100 % gressforet har ett høyre nivå av vitaminer og mineraler. Ærlig by Walle bruker derfor kun talg fra storfe som har gresset på norske marker.

Man kan lese om forbedring av både eksem, tørr hud og acne ved bruk av talgbaserte hudpleieprodukter. Hudpleie basert på talg trekker godt inn, etterlater huden myk og smidig og gir fuktighet som varer. Vår erfaring er at talgbasert hudpleie gir en følelse av en mer tilfreds hud. 

Utsmelting av talg er en grundig og tidkrevende prosess. Talg fra hvert enkelt dyr vil variere og produktene er håndlaget. Dette gjør at hver batch kan være noe ulik i konsistens og farge. Du kan være trygg på at ingrediensene og kvaliteten på produktet vil være den samme.

Vi er opptatt av bærekraft og riktig bruk av ressurser. Det føles godt å bidra til å løfte denne glemte, verdifulle ressursen frem i lyset igjen. Vi ble selv raskt overbevist da vi ble introdusert for talgbasert hudpleie. Vi gleder oss til å overbevise deg. Ja til sunn, frisk og fornøyd hud!

Les om våre andre ingredienser her

Jojobaoljen utvinnes av jojobabuskens frø. Jojobaoljens struktur er svært lik hudens naturlige oljer. Oljen absorberes derfor raskt og dypt inn i huden uten å tette porer. Den tilfører huden rikelig med fuktighet, gjør huden myk med en sunn glød. Jojobaoljen er næringsrik, betennelsesdempende, antimikrobiell. Oljen er mild av natur og passer derfor alle hudtyper, også dem med sensitiv hud. Jojobaoljen kan hjelpe tørr hud som flasser, men også fet hud fordi oljen bidrar til normalisering av talgutskillelse. Effektiv mot utslett, akne, eksem og psoriasis.

Kokosoljen utvinnes av fruktkjøttet i kokosnøtten. Den er næringsrik og inneholder vitaminer, mineraler, antioksidanter og fettsyrer. Kokosoljen har svært gode fuktighetsgivende egenskaper. Den trenger dypt inn i huden, tilfører rikelig med fuktighet, samt bidrar til at huden bevarer sin egen naturlige fuktighet. Kokosoljen er derfor godt egnet til tørr hud. Den er også antibakteriell og betennelsesdempende.

Ringblomst har en antibakteriell og sårtilhelende effekt og har derfor en lang historie innen sårbehandling. Kan fungerer lindrende på hudirritasjoner som eksem, psoriasiss, acne, utslett og solbrenthet.

Rød palmeolje er ikke det samme som hvit palmeolje som først og fremst kan sees som et avfallsprodukt tappet for verdifull næring. Rød palmeolje er en uraffinert olje utvunnet av fruktkjøttet fra oljepalmen. Den inneholder store mengder betakaroten, derav den røde fargen. Rød palmeolje er den plantebaserte oljen med høyest nivå av vitamin A og E som har stor betydning for huden vår. 

Mange assosierer palmeolje med ødeleggelser av regnskogen og orangutangenes habitater i sørøst-Asia. 
Ærlig by Walle bruker kun rød palmeolje fra produsenter med fokus på bærekraft hvor hensyn til dyr, miljø og lokal befolkning vektlegges. Produsenten vi bruker er medlem av Palm Done Right og henter den røde palmeoljen fra små økologiske og fair trade- sertifiserte familiebedrifter i Ecuador

Kamille er kjent for sin lindrede, beroligende og betennelsesdempende egenskaper. Egner seg godt til sensitiv hud.

Pilerot er ett hvitt pulver ekstrahert fra røttene til ulike planter som vokser i tropiske områder. Pilerot inneholder vitaminer og mineraler som B6 , sink, jern og kalium. Kan virke lindrende på hudutslett, akne og sår. Brukes i deodoranter for sine absorberende egenskaper. Særlig egnet til sensitiv eller fet hud. 

MCT (Medium Chain Triglycerider), er fettsyrer utvunnet fra kokosoljen.
MCT olje er en klar og luktfri olje som i motsetning til kokosoljen kommer i flytende form. Godt egnet i hudpleieprodukter da den absorberes lett og etterlater huden glatt og myk.

Magnesium er et av de viktigste mineralene for kroppen. Magnesium er essensiell i en rekke prosesser i kroppen og avgjørende for god helse. Energiproduksjon, muskel- og nervefunksjon, skjelett og tenner er noe av det som påvirkes av kroppens magnesiumnivå. Magnesium er videre viktig for cellevekst og reproduksjon. Magnesiummangel kan blant annet føre til tretthet, muskelkramper, irritabilitet og søvnvansker. Ett tilskudd kan hjelpe mot plager som muskelsmerter og urolige ben. Kan også hjelpe barn med voksesmerter.

Sinkoksid er en forbindelse mellom mineralet sink og oksygen. Sinkoksid har med sine antibakterielle og betennelsesdempende egenskaper en lang tradisjon innen medisinsk bruk. Benyttes også i kosmetikk og som fysisk UV-filter i solkrem. 

Solkrem inneholder kjemisk eller fysisk solfilter, 
eventuelt en kombinasjon av de to. Et fysisk solfilter fungerer slik at det legger seg som en tynn hinne over huden og reflektere solstrålene bort. Sinkoksid er et fysisk solfilter. Ærlig by Walle bruker sinkoksid som er NON-NANO for å unngå at små nano partikler trenger gjennom hudens porer og inn i blodbanen. 

Dersom man har allergi eller sensitiv hud kan det være en fordel å velge en solkrem med fysisk solfilter

Eteriske oljer er et konsentrat fra bl.a. blomster, blader, bark og frukt. Oljene har vært brukt gjennom århundrer både til naturmedisin og kosmetiske formål.
Ærlig by Walle bruker kun rene eteriske oljer som er 100% naturlig og uten andre tilsetningsstoffer.

APPELSIN ØKO- Antiseptisk, regenererende og sammentrekkende. Velegnet til fet og moden hud. 

BERGAMOT ØKO-   Antiseptisk, stimulerer blodsirkulasjonen. Velegnet til fet og moden hud. 

EUKALYPTUS ØKO- Antiseptisk, kjølende, stimulerer blodsirkulasjonen. Velegnet til alle hudtyper.

GRAN – Varmende, øker blodgjennomstrømningen. Velegnet til alle hudtyper.

LAVENDEL ØKO – Antiseptisk, talgregulerende, beroligende, cellefornyende. Velegnet til alle hudtyper.

PEPPERMYNTE ØKO– Kløestillende, kjølende og rensende. Velegnet til alle hudtyper.

ROMERSK KAMILLE – Inflammasjonshemmende, antiseptisk og lindrende. Velegnet til sensitiv hud.

ROSMARIN ØKO – Stimulerer blodsirkulasjon, virker rensende. Velegnet til tørr hud.

SITRONGRESS ØKO – Oppstrammende, styrker hudvevet, inflammasjonshemmende. Velegnet til uren, fet, moden hud.

TEA TREE ØKO – Antiseptisk, inflammasjonshemmende, rensende. Velegnet til uren, fet og problemhud.

 

 

Lanolin er ett fettstoff utvunnet av fåreull. Ligner hudens egen fettsyreprofil. Absorberes raskt. Lanolin er næringsrik og mykgjørende. Egner seg derfor godt ved eksem og tørr hud.

Magnesiumhydroksid finnes i naturen som mineralet brucitt. I kosmetikk brukes magnesiumhydroksid for sine absorberende egenskaper. 

Handlekurv