NATURLIG HUDPLEIE – FÅ INGREDIENSER

By walle logo uten ring

FRI frakt over 1200,-

FRI FRAKT OVER 800 KR

Hva inneholder din deodorant?

foto deodoranter Ærlig by Walle

De fleste av oss bruker en eller annen form for deodorant opp til flere ganger daglig. Hyppig bruk betyr høyt inntak av produktets innholdsstoffer. Da er det lurt å velge en naturlig deodorant med trygge ingredienser.

foto deodoranter Ærlig by Walle
foto deodorant naturell Ærlig by Walle

HVORDAN VIRKER EN DEODORANT?

Både deodoranter og antiperspiranter går under navnet deodorant, men de fungere ulikt. Svette er i utgangspunktet luktfri. Det er først når svette kommer i kontakt med hudens naturlige bakterieflora at det dannes lukt. Antiperspiranter er tilsatt aluminium som reduserer svetteproduksjonen ved å tette svettekjertlene. Deodoranter nøytraliserer lukt ved å hemme bakteriene i armhulen.

ALUMINIUM PÅ HUDEN

I jordskorpen finner vi metallet aluminium. Vi får i oss aluminium gjennom blant annet frukt, grønnsaker, korn og i drikkevannet vårt. Aluminium brukes også i legemidler og i kosmetikk. Det er uvisst hvor store mengder aluminium som tas opp i kroppen gjennom huden. Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) konkluderte med at daglig bruk av antiperspiranter fører til et for høyt inntak av aluminium. Opptaket øker ved bruk av antiperspirant på barbert hud. 

ALUMINIUM HELSESKADELIG?

Forskning på rotter og mus har vist skader på nervesystem ved langvarig inntak av aluminium. Redusert sædkvalitet og skader på testikler er også påvist. En ser sammenhenger mellom alzheimer og aluminium. Det finnes også forskning som undersøker en mulig kobling mellom brystkreft og aluminium. Resultatene her er sprikende. Med andre ord, vi bør styre unna unødvendig inntak av aluminium…

VÆR KRITISK TIL INNHOLDET

Det er særlig aluminium som får fokus i diskusjoner om deodorantvalg. Deodoranter inneholder ofte parabener, alkohol og syntetisk parfyme i tillegg. Dette er ingredienser vi heller ikke bør utsette kroppen for. Parabener brukes som konserveringsmidler og kan virke hormonforstyrrende. Alkohol ødelegger hudens barriere og reduserer evnen til å holde på fuktighet. 

PARFYME OG ALLERGI

I følge Folkehelseinstituttet finnes det ca 3000 ulike kjemikalier (syntesiske og naturlige), som benyttes i dufttilsetning av kosmetiske produkter og parfyme. Et enkelt produkt kan inneholde så mye som 10-300 ulike kjemikalier! Deodoranter er et av produktene som oftest gir hudallergi mot duftstoffer. Huden i armhulen er sensitiv. Du bør derfor velge milde produkter. 

VELG TRYGT!

Velg trygge ingredienser. Ærlig by Walle bruker Magnesiumhydroksid som virkestoff i deodorantene. Det er et naturlig mineral som motvirker svettelukt ved å hemme bakterievekst. Bentonittleire og pilerot har fuktabsorberende egenskaper. Talg og kokosolje gir huden pleie. Sammen gir disse ingrediensene deg effektivt kontroll på uønsket lukt. Trygt og godt! 

Ærlig by Walle deodorant finnes med mild lukt av peppermynte/appelsin eller som naturell– uten eteriske oljer.

Ta en titt i vår nettbutikk!

 

 

DEL med

Facebook
Email

Se tidligere innlegg

Handlekurv